Dakloze plekje in een billboard

Gelukkig zijn er in de wereld nog andere problemen dan het Zwarte Pieten probleem die opgelost moeten worden, zo is er in America eens een probleem opgelost. Hoe origineel of niet, vond het in iedere geval de moeite waard om deze te delen.

billboard-shelter

Amerika het land waar alles groot is, waarin je cola kan bestellen van minimaal liters bekers, hebben langs de wegen ook oversized billboards langs de weg staan. Daar heeft het bedrijf DesignDevelop een extra leven mee gegeven, met het project Gregory. Dit zijn driehoekige billboard daarin complete woonruimtes voor daklozen.

Als ik het bovenstaande filmpje zo bekijkt, zit er aardig nog wat luxe in. Ze noemen het een slaapplek voor daklozen, maar het is verdeeld in twee kamers en een badkamer. De ruimtes zien erg modern uit en als ze dit hier een in Nederland een paar jaar terug zulke stekkies gebouwd zouden hebben, dan wist ik het wel. Het is sowieso beter dan de ruimte die ik had op de Soesterweg. De verwachting is dat de eerste plekjes voorjaar 2015 gepland staan.

Maar in Nederland zal dit niet snel voor komen heb ik het zo idee, dus dan maar lekker blijven dromen dan. De billboard die je hier tegen komt zijn nog niet eens een kwart van wat ze daar hebben, daarnaast met wat goedkoper ijzerframe er om heen om het zo hufterproef te maken is hier meer een noodzaak. Laat staan als er een complete luxueuze verblijfplaats te vinden is.

foto: Projectgregory.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *