Velp en Arnhem bestolen van 120 putdeksels

In het kleine Gelderse dorpje Velp, stonden ze vanmorgen wel heel raar te kijken toen zo ongeveer 90 putdeksels uit het straatbeeld was verdwenen. De gemeente Rhenen melde dat dat deze afgelopen nacht gestolen zijn.

Uit voorzorgsmaatregel heeft de gemeente alle open gaten in de grond afgedekt met waarschuwingsborden en linten. De putdeksels zijn vermoedelijk gestolen voor de waarde van oud metaal.  Ook in Arnhem zijn er putdeksels gestolen, hier gaat het om 28 stuks die verdwenen in een gebied wat aan het dorpje Velp grenst.

Inmiddels heeft de gemeente wel vast nieuwe putdeksels besteld en voor de oude aangifte gedaan als gestolen. Een woordvoerster gaat gemeente Arnhem morgen pas aangifte doen van diefstal, maar was vandaag nog eerst druk bezig met het voorzien van de eerste 16 putten van een deksel. “We hebben er niet genoeg op voorraad, dus de overige 12 zijn besteld. Het duurt een paar dagen voor we de juiste putdeksels in huis hebben.” De woordvoerster verwacht dat volgende week alles weer op zijn plek ligt.

Dus mocht je nog putdeksels in je schuur hebben liggen, kan je de gemeente altijd nog even een handje helpen om ze terug te leggen.

Foto voor 108 euro betaald aan Jeroen Stuve, dus vandaag dat het oude bericht weer opnieuw online staat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *