Zwarte Piet geband door overheid en bedrijven

Soms vraag ik me toch echt af in wat voor land we leven, rijken die steeds rijker worden en armen die nog minder te besteden hebben. Overheid hoor je over bezuinigen, maar er kan wel miljoenen besteed worden aan het koningshuis. Dan hebben we het nog niet eens gehad over tradities… Als klein jochie zijn vierde we altijd al Sinterklaasfeest, waar zwarte piet een hoofdrol in speelt.

Tot een jaartje of 12 werd dit trouw elk jaar gevierd bij ons, als ik het goed zeg. Maar dat zal in de meeste Nederlandse gezinnen redelijke wijs het zelfde zijn. Maar op een of andere manier blijkt er de laatste jaren een onnodige discussie te leiden waarvan we ons af vragen of het kinderfeest op deze wijzen niet verpest is.

Ik vraag het me af, moeten we straks ook andere feesten niet afschaffen, maar daarnaast denk eens aan tekenfilms, zoals de smurfen en de snorkels. Maar wat denk je van etenswaren. Negerzoenen en Blanke vlag? Nou ik kan er nog wel meer verzinnen maar lijkt me dat hiermee me punt wel gezet is.

Intochten zullen niet meer het zelfde zijn, inmiddels is er gewoon een overheids issue geworden, waarbij er wetsvoorstellen naar voren moeten komen en iets wat we al meer dan 160 jaar vieren. Het is eigenlijk ook te gek voor woorden, wat begonnen is als een kinderfeestje en gaat eindigen door een grote mensen discussie.

Het is natuurlijk allemaal begonnen met de uitspraken van Verene Shepherd die ergens in Amerika woont en bij de Verenigde Naties werkt en die bepaald voor ons dat Zwarte Piet discriminatie is. Daarbij is de discussie steeds verder opgang gekomen, waardoor er nog steeds geen eind aan te komen is. Terwijl ik het eigenlijk één van de mooiste kinderfeestjes vind waarbij je juist een goed voorbeeld ziet van een multiculturele samenleving.

Het is nu eind september, dat betekend dat mensen ook al bijna inkomsten moeten gaan doen voor het Sinterklaasfeestje of wat er van over is van dit jaar. Wat zou het op mijn beurt toch zo goed zijn, om bedrijven/ bekende die Zwarte Piet in de ban gooit om gewoon te boycotten….

Het zal me niets verbazen als er nog meer bedrijven zwart Piet in de ban doen, maar dat gaan we vanzelf wel merken. Anders kan je ook altijd terug kijken op Twitter, daar is Zwarte piet ook nog vaak trending

Wat we dit jaar alleen al mogen verwachten van dit feest, gaan we in december wel zien. Ik ga er al vanuit dat dit jaar Sinterklaas al minder wordt en op sommige plekken misschien wel helemaal zal gaan verdwijnen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *