Holland 2114: Domtoren Utrecht

Al eerder heb ik al eens geschreven over Project Holland 2114, waarbij ik de eerste creatie van Roy Korpel op de website liet zien toen ik hem toevallig over Facebook heen zag gaan. Maar in dit filmpje laat hij zien hoe volgens Project 2114, de Domtoren van Utrecht er uit gaan zien na een verbouwing met Photoshop.

Voordat ik stopte met schrijven ben ik Roy blijven volgen en hielt creaties van Project 2114 altijd wel bij. De meeste heb ik toen nadat online kwamen op de website.  Het begon als eerste met Amsterdam Centraal Station en daarna kwamen er meer zoals je kan zien onder de eerste link van Project 2114.

Het project is bedoelt om te laten zien hoe Nederland er over honderd jaar er uit zal zien, nadat de Europese Unie uit elkaar gevallen is. Het geld systeem bestaat niet meer en tientallen kerncentrales zijn in problemen, waardoor na 60 jaar Noord-Europa door de straling onbewoonbaar is geworden.

Persoonlijk blijf ik het fascinerend vinden om te zien hoe je met Photoshop gewoon een levend beeld kan krijgen hoe bepaalde belangrijke dingen in Nederland omgetoverd kunnen worden tot bepaalde nachtmerries waar we niet meer in kunnen leven. Niemand van ons kan de toekomst voorspellen, maar zoals we nu met de wereld om gaan, zijn we hard op weg om van wat nu nog surrealistisch filmpje is… werkelijkheid te maken. Roy Korpel is trouwens ook te volgen via Facebook.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *