Duitse studenten verrassen dakloze man

Vaak staan we er niet eens meer bij stil door het dagelijkse leven, maar vergeten dat we ook wel eens om ons heen mogen gaan kijken. Wanneer je er op gaat letten, zie je ongetwijfeld nog wel eens een dakloze tussen de mensen massa staan, maar deze wordt wordt vaak zat nog over het hoofd gezien.

Hierboven namen vier Duitse studenten het initiatief met muziek het verschil te maken om te de aandacht van het publiek te trekken. In het bovenstaande filmpje is te zien hoe er langs de zwerver heen gelopen wordt door de mensenmassa, maar vanaf dat de student zijn emmer vraagt blijft het publiek enige mate verrast kijken en blijven ze staan.

Voordat dit filmpje gemaakt werd, is er al uitvoerig aandacht aanbesteed en bestudeerd wat de invloed is als er muziek gespeeld werd bij een dakloze man en wat de reactie uit de mensenmassa was. In dit filmpje is de zwever in scene gezet, maar je ziet duidelijk het verschil dat het publiek stil gaat staan wanneer er wat gebeurd.

Er zijn natuurlijk mensen die zelf bewust kiezen voor een dakloze bestaan, maar zeker de tijd waarin we nu leven is het niet altijd meer vanzelfsprekend wanneer iemand echt op straat staat. Daarom kijk ook gerust eens achterom. Ondanks dat deze mensen geen dak meer boven hun hoofd hebben… Het blijven wel gewoon mensen…

De voornamelijke rede voor het kiezen dit filmpje is, dat we niet te veel onze ogen moeten sluiten voor de huidige maatschappij. Voornamelijk omdat de meeste mensen nog steeds niet door hebben dat dit je zelf ook nog eens kan overkomen. Mensen zeggen nog steeds dat we goede opvangnetten hebben in Nederland, maar die tijd is echt voor bij door de wetswijzigingen van 1 juli jl. Natuurlijk is een dakloze bestaan wel het uiterste van de maatschappij, maar het is wel realiteit waar het heen gaat…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *