Politie in verlegenheid door wildplasser

De Nijmeegse vierdaagse is weer van start en dit brengt naast veel loopplezier met zich mee voor alle 40.000 wandelaars die in Nijmegen mee doen aan de wandeltocht en de 1,3 miljoen toeschouwers om hun aan te moedigen. Om alles in goede banen te leiden is er ook genoeg politie aanwezig die moeten zorgen om de orde en handhaving te scheppen.

Er is gemiddeld 125 politiemensen per dag aan politie aanwezig voor de vierdaagsen. Dit is inclusief bijstandseenheden van andere korpsen en toezichthoudende stichtingen. De politie treedt tijdens de Vierdaagse en de bijbehorende feesten juist streng op tegen onrust, maar ook wildplassen. Wie wordt betrapt krijgt een bekeuring van 90 euro. Deze week zijn er namelijk al veel bonnen voor uitgeschreven voor het wildplassen.

Het korps geeft als reactie ”We betreuren het beeld dat door dit gedrag ontstaat. Dit is ongewenst en niet het voorbeeld dat wij willen zijn.” Het is nog niet bekend wie de wildplasser is geweest. Zodra dat wel bekend is, zullen passende maatregelen worden genomen, belooft de korpsleiding.

De agent werd woensdag gesnapt op het Vierdaagseparcours in de buurt van Wijchen terwijl hij langs de kant van de weg een plas deed. De wildplasser is volgens de politie een Vierdaagseloper. Hij is niet betrokken bij de handhaving van de openbare orde. ”Aan alle deelnemende korpsen is gevraagd de onwenselijkheid van dergelijk gedrag nog eens onder de aandacht van hun lopers te brengen”, aldus de Nijmeegse politie.

Dus of het iemand is uit de wandelroute of daadwerkelijk een agent is, wordt hiermee weer goed verbloemd en dat zou inhouden dat hiermee het straatje van de politie weer schoongeveegd wordt naar mijn mening. Als je zo lange wandeling loopt… zeg nou zelf, dan zou je toch ook wel is de bosjes in willen glijden? Dus sowieso het hele beleid op het wildplassen, alsof je schade brengt aan de natuurlijk. Nog even en er wordt verwacht dat de hond ook een eigen toilet moet krijgen binnen de woning.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *